אמפולי - משהו חדש קורה באיטליהסוף סוף אני זוכה להכיר את השחקנים שלי, אחרי שהוצגתי בתקשורת והצהרתי כי אני מתכוון לקחת את הקבוצה הכי רחוק שאפשר וכי הליגה היחידה שאנחנו שייכים לה היא הסרייה א', הגעתי למחנה האימונים לעבור עם הקבוצה על סגנון המשחק והטקטיקה שתשמש אותנו השנה.אחרי שהחנתי את הרכב בחנייה שלי במתחם, הגיע אליי קפטן הקבוצה, מנואל פסקוואל, מגן שמאלי בן 35, שאחרי קריירה ארוכה בפריוטינה ובליגה הראשונה, הגיע בעונה שעברה לשחק עבור המועדון. הקפטן הציג את עצמו וסיפר על כך שגם בגילו הוא מגיע ראשון לאימון ומנסה לדחוף את הצעירים קדימה. את האמת הסגל שלי צעיר מאוד, יחד עם החוקים בליגה שדורשים מספר מוגבל של מבוגרים בסגל, נבנה באמפולי סגל איכותי וצעיר ופסקוואל ללא ספק יוסיף הרבה מהניסיון שלו והידע שלו להמשך העונה שלו.

בהמשך היום דיברתי עם השחקנים, הצגתי את המטרות של לעונה הקרובה, הסברתי שאנחנו הולכים לשחק בטקטיקה סבלנית של שליטה בכדור וניסיון להיכנס לרחבה דרך האגפים המהירים שלנו. כדי להסביר הכי טוב את כוונתי, בחנתי את שחקני מרכז השדה שלה, רציתי לדעת מי יכול להיות המנוע של הקבוצה, על מי אני יכול לסמוך ועל מי לא. בסוף היה לי ברור, הברומטר של הקבוצה הולך להיות ללא צל של ספק, ראדה רוניץ', קשר בוסני בן 24 שמשחק במרכז השדה בתפקיד של פליימקר והוכיח באימון שהוא ללא ספק הטוב מבין הקשרים שלי.

האימון נמשך ועברתי להתעסק בחלק ההתקפי שלי, לקחתי את כל החלוצים וביצעתי איתם שיחה: "לא מעניין אותי מי היה מלך שערים של הקבוצה ומי מנסה עד היום למצוא את הרשת, זאת ההזדמנות של כולכם להוכיח לי שהמקום שלכם הוא ב-11 שלי, מי שירשים אותי הכי הרבה יזכה להיות חוד החנית של הקבוצה, בהצלחה לכם". יחד עם צוות האימון בדקנו מי הכי טוב מבין החלוצים ומי גם הכי מתאים לנו מבחינת הטקטיקה.אחרי בדיקות ארוכות ומאבקים קשים בין החלוצים, הבנתי שיש לי פה שני חבר'ה חזקים מאוד, שיכולים לפרוץ את ההגנות של כל הליגה. הראשון, ליבאן מקדליץ', חלוץ גאורגי בן 27 עם עבר קטן בפלארמו ובעיקר שנים רבות תחת המועדון, הגאורגי הציג יכולות טובה מול השוער וגם בצד המנטלי מסתמן כבחור חזק שלא נשבר בקלות. השני הוא פרנצ'סקו קאפוטו, חלוץ אילטקי בן 30, קאפוטו נתן אימון יוצא מן הכלל והציג סיומת גבוה וחכמה מול השוער וגם תנועה נהדרת ללא כדור. יחד צמד החלוצים יכול להוביל את הקבוצה לעונה נפלאה.

אחרי שעברתי על רוב הקבוצה, המשכתי לחפש את השחקנים המשלימים, אלו שיעזרו וירימו את הקבוצה שלב אחד למעלה. אך עוד לפני שהתחיל החיפוש, לורנזו לולו, תפס לי את העיניים במשחקון בסוף האימון, הקשר האיטלקי הראה הרבה חוכמת משחק וניסה תמיד להצטרף לרחבה ולעזור לחלק ההתקפי ומיד הבנתי כי לולו שמושאל מקארפי, הוא ללא ספק שחקן חשוב שיכול לעזור לנו מאוד העונה. המשחקון נמשך וההרכב שפתח לא הצליח להתגבר על המחליפים עדיין ואז עוזר המאמן שלי הסב את תשומת ליבי לשני שחקנים. הראשון, סימונה רומנגנולי, בלם איטלקי בן 27 שפשוט נלחם על כל כדור ולא איפשר לחלוצים לעבור והשני הוא איבן פרוודל, שוער בן 23 שבמשך הרבה דקות הצליח לעצור את החלוצים שעליהם דיברתי מקודם.

בסיום האימון השחקנים הלכו לעשות מתיחות ומחקלחת ואני נשארתי יחד עם המנהל המקצועי שלי לסיכום, הבנו כי מצב של הקבוצה הוא בסדר בסך הכול, אך אם נרצה באמת להרשים כמו שהצהרתי, נצטרך חיזוק קל. הראשון להגיע הוא אנדרס קון, קשר התקפי בן 22 שמגיע אלינו מראפיד וינה תמורת 1.8 מיליון יורו. קון משחק כקיצוני ויכול לשחק גם בימין וגם בשמאל וללא ספק ימלא את החלל הריק שיש לי בעמדות האלו. אחרי קון ומשחקי הידידות אליהם יפורט בהמשך, הוחלט להביא שחקן הגנה נוסף גם כדי לעבות וגם כדי לחזק את חוליית ההגנה, מי שהגיע בסופו של דבר הוא מאטיה באני, בלם בן 24 שמגיע בהשאלה מקייבו ויחד עם רומנגולי ימנעו מהקבוצה לספוג.

במהלך האימונים ובדיקות השחקנים, עוזר המאמן שלי, אנדרה מילאני, הודיע לי שלפנינו מספר משחקי ידידות, אני החלטתי שאני רוצה להתעסק יותר באימונים ובניסיון לרכש והודעתי למילאני שהוא לוקח אחריות על משחקי הידידות, אבל הוא מחוייב להשתמש בטקטיקה שלי ובשחקני המפתח כדי שהסתגלו כמה שיותר מהר לשיטת המשחק. בששת משחקי הידידות, הצליח מילאני להשיג שלושה ניצחונות ושלושה תוצאות תיקו.

בעדכון הבא:- מתחילים את הגביע האילטקי
- הסרייה ב' נפתחת
- מפגש ענק מול פארמה
תגובות (0)